Viinipodcast

Opi viineistä kuunnellen

Paras tapa oppia viineistä on tietenkin maistella niitä. Aina ei kuitenkaan ole sopiva hetki viinin avaamiselle, esimerkiksi työmatkalla. Silloin on hyvä hetki kuunnella.

Viiniaiheisia podcasteja ja youtube -kanavia on vaikka miten paljon. Suurin osa on englanninkielisiä, mutta joitakin suomenkielisiäkin löytyy.

Minulla on muutamia suosikkejani, joita kuuntelen niin junassa, kuin siivoamisen lomassakin. Esittelen tässä suosikkini.

Suomenkieliset viinipodcastit

Sokkotreenit – viinipodcast

Sokkotreenit Podcast on Kimmo Räntilän ja Tomi Naarvalan ohjelma, jossa he arvioivat ja yrittävät tunnistaa viinejä sokkona. Molemmat kuvailevat viinejä hyvin tarkasti ja lisänä on myös aina tietoa viineistä eri puolilta maailmaa. Tämä on hauska podcast, jossa voi samalla yrittää itse arvata kuvailun perusteella mikä viini voisi olla kyseessä. Sokkotreenejä voi kuunnella Apple Podcasts- palvelussa tästä tai Spotifysta, sekä Wineserverin sivuilta tästä.

Viinivieraissa – Juomavinkki.fi sivuston podcast

Juomavinkki.fi sivuston Viinivieraissa – podcast on uusi tulokas. Savusuolaa-blogin Janica Brander keskustelee vaihtuvien vieraiden kanssa viineistä rennolla asenteella. Viinivieraissa- podcastia on ilmestynyt muutama jakso. Jaksoja julkaistaan joka toinen viikko, joten lisää on luvassa. Voit kuunnella Viinivieraissa- podcastia Suplassa tai Juomavinkki.fi sivustolla.

Englanninkieliset viinipodcastit

Wine Enthusiast Podcast

Wine Enthusiast -lehden oma podcast, jossa keskustellaan viineistä, oluista ja väkevistä. Aiheina muun muassa eri rypäleet, viinitrendit, viinin ja ruoan yhdistäminen ja kaikkea muuta mielenkiintoista viineihin liittyvää. Tämä podcast löytyy ainakin Apple Podcast- palvelusta, sekä heidän omilta sivuilta tästä.

Italian Wine Podcast

Italian Wine Podcast on mielenkiintoinen podcast italialaisista viineistä, viljelystä ja viinintekijöistä. Monty Waldin haastattelee jaksossa vieraita, jotka kertovat työstään viinien parissa. Italian Wine Podcast löytyy Apple Podcast- palvelusta ja Spotifysta.

Kuunteletko podcasteja?