Chardonnay,  Kuohuviini,  Lindauer,  Pinot Noir,  Pinotage,  Rose,  Uusi-Seelanti

Lindauer Rosé Brut

Lindauer Rosé Brut

Kerroin aikaisemmin Uuden-Seelannin ikonisista Sauvignon Blanceista, mutta tutustumisen arvoisia ovat myös Uuden-Seelannin kuohuviinit.

Lindauer on Uuden-Seelannin suosituin kuohuviini. Se on myös voittanut useita palkintoja. Esimerkiksi Lindauer Rosé Brut on valittu vuonna 2018 vuoden kuohuviiniksi (samassa sarjassa toiseksi sijoittui Lindauerin Cuvée Brut.)

Mikä Lindauerista tekee sitten niin suositun?

Kyseessä on hyvin ”samppanjamainen” ja hienostunut kuohuviini. Lindauer Rosé Brut on valmistettu Chardonnay ja Pinot Noir- rypäleistä. Näitä samoja rypäleitä käytetään myös samppanjan valmistuksessa. Viehättävän värinsä viini saa Pinotage- rypäleestä.

Lindauer Rosé brut on kuiva ja hapokas. Kuplia on sopivasti. Mausta voi aistia hentoa paahteisuutta, mikä usein yhdistetään juurikin samppanjaan, sekä punaisia marjoja.

Tämä rose-kuohuviini onkin erinomainen ja kukkaroystävällinen valinta myös rose-samppanjan ystäville. Tarjoa hyvin viilennettynä (6-10 asteisena) esimerkiksi alkumaljana kesän juhlissa, tai mökkilaiturilla saunan jälkeen. Viinin kylkeen sopivat myös pienet suolaiset. Oletko jo tutustunut tähän hurmaavaan rose-kuohuviiniin?