Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Ikonisen maineen omavaa uusiseelantilainen Sauvignon Blanc kuuluu monen suosikkiviineihin. Kyseiset viinit ovat usein jo tunnistettavissa hyvin aromaattisesta tuoksustaan, joka tuo mieleen tomaatin- ja herukanlehdet. Mielestäni uusiseelantilaiset Sauvignon Blancit ovat hyvin viilennettyinä juuri nappivalinta kuuman kesäpäivän iltaan. Viini on loistava makupari savustetun lohen ja uusien perunoiden kanssa.

Nau Mai Sauvignon Blanc 2018

Sauvignon Blanc- rypäleen koti on Ranskan Bordeaux. Sieltä rypäle on levinnyt ympäri maailmaa. 1970-luvulla Sauvignon Blanc- rypäleen viljely aloitettiin Uudessa-Seelannissa ja sen jälkeen siitä onkin tullut maan viljellyin rypäle ja suosio on suorastaan räjähtänyt. Uudessa-Seelannissa Sauvignon Blancin pääalue on Malborough, joka on samalla Uuden- Seelannin suurin viljelyalue. Alueella viljellään myös Pinot Noir- ja Chardonnay- rypäleitä, sekä esimerkiksi Albariñoa. Tästä mielenkiintoisesta ja alunperin espanjalaisesta rypäleestä kerron tarkemmin seuraavalla kerralla.

Nau Mai Sauvignon Blanc 2018 on tyypillinen uusiseelantilainen Sauvignon Blanc. Sen tuoksussa on herukkaa ja karviaista. Tuoksua toistava maku on hedelmäinen ja hapokas.

Nau Mai Sauvignon Blanc ja savustettu lohi uusilla perunoilla.
Täydellinen kombo! Nau Mai, savustettu lohi ja uudet perunat salaatin kanssa.