Chianti,  Rose

Kaksi kesäistä viiniä ja herkulliset reseptit

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka

Roseeviinit ovat suosittuja etenkin näin kesällä. Sain Rosa Viini ja Ruokakerholta espanjalaisen uutuusroseen maisteltavaksi. Toinen kesäinen heiltä saatu viini on Villa Valentinan Chianti Riserva. Chianti sopii keveytensä ansiosta myös loistavasti kesään.

El Picoteo Organic Rosé 2019

El Picoteo Organic Rosé tulee Espanjasta. Kyseessä on Bodegas Piquerasin tuottama Rosé. Viini on valmistettu Tempranillo ja Syrah– rypäleistä. Tempranillossa sekä Syrahissa on kohtalaiset hapot sekä tanniinit. Alkoholia viinissä on 13 % ja sokeria 6 g litrassa. Viini on vegaaneille sopiva sekä lisäksi luomu. Roseeviinit käyvät viileämmässä lämpötilassa kuin punaviinit. Lisäksi kuorikontakti on lyhyempi, jotta väri jää kauniin vaaleanpunaiseksi.

El Picoteo Organic Rosé

Tässä roseessa on kaunis lohenpunainen väri. Tuoksussa vadelmaa ja herukkaa. Viini on kuiva ja siinä on napakka hapokkuus. Maku toistaa tuoksun marjaisia aromeja. Lisäksi maussa on raikasta ja hapokasta sitruunaa. Tämä viini kannattaa nauttia hieman viilennettynä. Valmistin tämän roseen seuraksi grillattua lohta. Roseeviini on mainio kumppani rasvaiselle lohelle. Viinin hapokas ja sitrusmainen aromi leikkaa kalan rasvaisuutta ja raikastaa kokonaisuutta. Roseet ovat hyvin monipuolisia ruokaviinejä. Kokeile myös erilaisten salaattien ja grillatun lihan parina.

Grillattu lohi

Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka

  • 1 kg lohifileeta
  • 2 limetin kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria (laitoin ripauksen sitruunapippuria)
  • Paistamiseen foliota

Kastike lohelle

  • 120 g smetanaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa

Huuhdo filee kylmällä vedellä ja laita se nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Taita folion reunoja ylöspäin. Sivele fileen pinnalle limen mehua. Lisää raastettu limentinkuori ja suolaa sekä pippuria. Grillaa kalaa kunnes se on kypsä, noin 15 minuuttia. Koristele valmis filee halutessasi tillillä sekä sitruunalla.

Valmista kastike sekoittamalla smetanan joukkoon hienonnettu tilli, sitruunan mehu, raastettu piparjuuri sekä ripaus suolaa. Tarjoa lohen, perunoiden sekä salaatin kanssa.

Olen rakastunut grillattuihin perunoihin! Voit käyttää edellisen päivän ylimääräiset keitetyt perunat grilliperunoiksi. Lohko perunat, sivele niihin öljyä sekä suolaa. Grillaan miedolla lämmöllä.

Grillattu lohi ja El Picoteo Organic Rosé

Villa Valentina Chianti Riserva Organic 2016

Villa Valentina Chianti Riserva Organic tulee Italian Toscanasta. Riserva- merkintä etiketissä tarkoittaa yleensä, että viinissä on enemmän alkoholia ja että sitä on kypsytetty kaksi vuotta. Chianti tulee olla suurimmaksi osaksi valmistettu Sangiovese rypäleestä. Villa Valentina Chianti Riserva viinissä mukana on myös Canaiolo rypälettä.

Villa Valentina Chianti Riserva

Villa Valentina Chianti Riservan väri on keskisyvä rubiini. Tässä Chiantissa on kohtalaisen napakat tanniinit. Tuoksussa on punaisia marjoja ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen ja hapokas maku toistaa tuoksun aromeja. Alkoholia on 13 %.

Chianti sopii täydellisesti erilaisten pastojen, pizzan tai lasagenen kanssa nautittavaksi. Valmistin tällä kertaa klassista pastaa Pasta Normaa. Chianti hapokkuus raikastaa tuhdin pastan ja kokonaisuus on harmoninen. Resepti on todella herkullinen!

Pasta Norma

Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka

  • 1 pkt tuorepastaa
  • 500 g munakoisoa
  • 2 tomaattia
  • 1 chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl tomaattipyrettä (laitoin n. 2,5 dl paseerattua tomaattia)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 dl basilikaa
  • 2 dl parmesaania raastettuna

Leikkaa munakoisot noin puolen sentin viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna munakoisojen itkeä noin 15 minuuttia. Kuivaa sitten pintaan nousseet pisarat talouspaperilla ja leikkaa viipaleen neljään osaan.

Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja siirrä syrjään odottamaan. Poista tomaateista kannat ja kuutioi ne. Poista chilistä siemenet ja silppua. Murskaa ja viipaloin valkosipulinkynnet.

Paista munakoisoja pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat vähän väriä. Siirrä syrjään hetkeksi ja paista öljyssä valkosipulia ja chiliä. Lisää tomaattikuutiot, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti. Lisää joukkoon munakoisot ja kaada kastike pastan sekaan. Koristele annokset tuoreella basilikalla ja raastetulla parmesaanilla.

Pasta Norma