Albariño,  Rias Baixas

Poiminta Alkon tilausvalikoimasta: Elegantti Albrariño

Keväällä Alkon tilausvalikoimaan alkoi ilmestyä uusia ja herkullisia helmiä. Viinimaahantuojat nimittäin listasivat tilausvalikoimaan viinejä, jotka tavallisesti kuuluvat vain ravintolavalikoimaan.

Jos lähi-Alkon valikoima alkaa olla jo läpikäyty, kannattaa kurkistaa tilausvalikoiman tarjonta. On myös hyvä painaa mieleen ravintolassa nautittu upea viini ja tarkistaa voiko sen tilata Alkon tilausvalikoimasta.

Tällä kertaa tilasin Alkon tilausvalikoimasta elegantin albariñon Espanjan Rías Baixasista.

Granbazán Etiqueta Ámbar Albariño 2019

Hapokkaat, hedelmäiset ja mineraaliset albariñot ovat kuuluneet jo pitkään suosikkeihini. Albariñoissa on usein myös syvyyttä ja kompleksisuutta. Granbazán Etiqueta Ámbar Albariño tulee Espanjan Rías Baixasin alueelta.

Käsinpoimituista rypäleistä valmistettu albariño on käynyt alhaisessa lämpötilassa. Kypsytys on tapahtunut sur lie – menetelmällä, eli kuolleen hiivasakan päällä viisi kuukautta. Viini on pullotettu 8 kuukautta käymisen päättymisen jälkeen.

Granbazán Etiqueta Ámbar Albariño 2019

Viinissä on kaunis vaaleankeltainen väri. Tuoksu on hyvin runsas ja siinä voi aistia trooppisia hedelmiä ja sitruunaa sekä hunajaisuutta. Maku toistaa tuoksun aromit. Lisäksi viini on täyteläinen, kuiva ja hapokas. Loppumaku on pitkä, hyvin mineraalinen ja jopa suolainen. Alkoholia on 13 % ja sokeria 3 g/l. Tämä viini on todellinen makujen ilotulitus.

Tarjoa tämä albariño 8-10 asteisena. Erinomainen kermaisen pastan, kalan, äyriäisten tai aasialaisen ruoan kanssa. Runsaan ja hienostuneen makumaailmansa ansiosta tämä viini on myös loistava tarjottavaksi sellaisenaan. Käy tutustumassa Alkon tilausvalikoimaan. Sieltä voi löytyä uusi lempiviinisi tai jokin kauan sitten nautittu helmi.