Riesling,  Saksa

Ruppertsberger Rieslingit testissä

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka

Rupperstbergerin viinitalon Rieslingit ovat olleet blogissani esillä aiemminkin. Ja miksipä ei. Saksan länsiosassa Pfalzissa sijaitseva Ruppertsbergerin viinitalo tuottaa hyvin monipuolisia ja erityylisiä viinejä. Heidän filosofiaansa kuuluu, että he ”pyrkivät tuottamaan viinejä, jotka heijastavat viinitarhojen, terroirin laatua” (Ruppertsberger Weingeller). Jotta viineistä saadaan erityylisiä, satoa korjataan eri vaiheissa. 

Rupperstberger viinitalo viljelee viiniä 400 hehtaarin alueella. Heillä on käytössään lisäksi moderni kellaritekniikka optimaalisen käymisprosessin saavuttamiseksi. Rupperstbergerin viinitalo on asettanut tavoitteekseen yhdistää perinteinen kokemus innovatiivisiin menetelmiin. 

Tällä kertaa maistelin heidän kahta erilaista Riesling- rypäleistä valmistettua viiniä. Toinen on vegaaninen ja luomu Rubbertsberger Organic Vegan Riesling ja toinen puolimakea ja vegaaninen Rubbertsberger Hofstück Riesling. Viinejä on hauska vertailla keskenään. Vaikka molemmat viinit ovat valmistettu samasta rypäleestä, on kyseessä kaksi hyvin erityylistä viiniä. Saksassa Riesling- viinit valmistetaan yhä enemmissä määrin kuivina, mutta Riesling on loistava myös puolikuivana, puolimakeana sekä makeana. Rieslingillä on ilmiömäinen kyky ilmentää viinitarhojen erityispiirteitä ja samalla säilyttämään hyvin hienostuneen makumaailmansa. 

Ruppertsberger Organic Vegan Rielsing 2018

Viinin väri on kirkas, vaalea sitruuna. Tuoksu on kohtalainen ja hedelmäinen. Maku on hyvin kuiva ja hapokas. Maussa lisäksi limeä, hunajamelonia ja mineraalisuutta. Viinissä on alkoholia 12 % ja sokeria 8 g/l. Tämä on hyvin monipuolinen ruokaviini. Kokeile vaalean lihan, rasvaisen kalan, kasvisruokien tai salaattien kanssa. 

Ruppertsberger Hofstück Riesling 2018

Tässä on samanlainen väri, kirkas vaalea sitruuna. Tuoksu on kohtalainen ja se antaa lupauksen hyvin hapokkaasta mausta. Hedelmäisessä tuoksussa lisäksi sitruunankuorta, vihreää omenaa, mantelia ja limeä. Puolimakea maku on hyvin hedelmäinen. Hyvät hapot tuovat viiniin ryhtiä. Lisäksi maussa on sitrusta ja hunajamelonia sekä mineraalisuutta. Viinissä on alkoholia 11 % ja sokeria 30 g/l. Tämä viini sopii hyvin mausteisten ja tulisten ruokien kumppaniksi.