Riesling,  Saksa

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini & Ruoka

Ruppertsbergerin raikkaat Rieslingit ovat tulleet täällä blogissa jo aiemmin tutuiksi. Nämä Rieslingit ovat mutkattomia ja raikkaan hapokkaita sekä monipuolisia ruokaviinejä.

Ruppertsbergerin viinitalo sijaitsee Pfalzissa, Saksan länsiosassa. Heidän filosofiaansa kuuluu, että he ”pyrkivät tuottamaan viinejä, jotka heijastavat viinitarhojen, terroirin laatua”(Ruppertsberger Weinkeller). Ruppertsberger tuottaa hyvin monipuolisen tarjonnan erityylisiä viinejä. Satoa korjataan eri vaiheissa, jolloin viineistä saadaan halutunlaisia. Ruppertsberger- viinitalo viljelee viiniä 400 hehtaarin alueella. Heillä on käytössään moderni kellaritekniikka, jotta jokainen eri viinityyppi pystyisi saavuttamaan optimaalisen käymisprosessin. Heidän tavoitteenaan on yhdistää perinteinen kokemus innovaatisiin menetelmiin.

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling on luomu- sekä vegaaninen Riesling. Luomuviljelyssä ei saa käyttää synteettisiä kemikaaleja esimerkiksi rikkakasvien, tuholaisten ja sienten torjunnassa, eikä lannoituksessa. Näiden aineiden sijaan, viljelyssä hyödynnetään esimerkiksi lampaita, jotka rikkakasveja syömällä pitävät viljelykset siisteinä. Erilaiset pieneläimet, kuten ankat popsivat suihinsa tuhohyönteisiä. Tuhohyönteisiä syömään voidaan myös houkutella niitä syöviä muita hyönteisiä istuttamalla viljelyksille erilaisia kukkia. EU-alueen luomuviineissä on viinin viljelyn lisäksi rajoitteita myös viinin valmistusprosessissa. Esimerkiksi sulfiittien määrää on rajoitettu.

Jotta viini olisi vegaaninen, sen valmistuksessa ei saa käyttää eläinperäisiä ainesosia- tai raaka-aineita. Yleensä tällaisia (esimerkiksi munan valkuaista) käytetään viinin kirkastamiseen. Vegaanisia viinejä kirkastetaan esimerkiksi bentoniitilla, joka on luonnosta saatavaa savea.

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling on lajikeviini, eli se on valmistettu vain Riesling-rypäleistä. Viinissä on alkoholia 12 % ja sokeria 8 g litrassa. Viinin väri on kirkas, vaalea sitruuna. Tuoksu on kohtalainen ja hedelmäinen. Maku on kuiva ja hapokas. Lisäksi siinä on limeä, hunajamelonia sekä hiukan mineraalisuutta. Kepeä ja raikas Riesling. Tämän viinin kanssa sopii tarjottavaksi esimerkiksi tämä kokeilemani raikas perunasalaatti, joka sopii loistavasti vapun tarjoiluun. Kokeile myös vaaleiden liharuokien, salaattien, rasvaisen kalan tai kasvisruokien kanssa. Hyvin monipuolinen viini.

Raikas perunasalaatti

Alkuperäinen ohje Rosa Viini & Ruoka

 • 1 kg keitettyjä perunoita
 • 300 g suolakurkkuja
 • 1 prk kapriksia
 • 2 punasipulia
 • 4 dl bulgarian jogurttia (jos haluat vegaanisen salaatin, vaihda tämä esimerkiksi kaurapohjaiseen jogurttiin)
 • 3 rkl sitruunamehua
 • 2 tl sitruunapippuria
 • Koristeluun ruohosipulia

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Kuutioi myös suolakurkut ja hienonna punasipulit sekä kaprikset. Sekoita kuutioidut perunat, suolakurkut, punasipulit ja kaprikset isossa kulhossa. Sekoita jogurttiin sitruunamehu sekä sitruunapippuri. Lisää kastike muiden ainesten päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa hetken. Koristele lopuksi ruohosipulilla.

Raikas perunasalaatti ja Ruppertsberger Vegan Riesling

Voit lukea lisää Ruppertsberger Rieslingistä tästä ja tästä. Kuukauden rypäleenä huhtikuussa oli Riesling. Pääset lukemaan siitä tästä.

2 Comments

 • Katriina

  Peukkuja! Pääasia että viini on Pfalzista, ja hyvä jos on vielä Rieslingiä. Terveisiä Pfalzin viinimäiltä.

  • Taru

   Pfalzista tulee kyllä loistavia viinejä, ja erityisesti hyviä Rieslingejä.