Ranska,  Samppanja

Wine for you -blogi 2 vuotta!

Tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun aloitin kirjoittamaan Wine for you -blogia. Idea blogiin lähti siitä, että halusin kirjoittaa muistiinpanoja viineistä ja kaikesta viineihin liittyvästä. Viinien lisäksi blogiin ovat ilmestyneet myös herkulliset ruokareseptit. Blogin kantavana teemana on alusta asti ollut kirjoittaa viineistä rennolla otteella. Mielestäni viinejä ei tule ottaa liian vakavasti. Kyseessä on kuitenkin maataloustuote, joskin hieno sellainen.

Näiden kahden vuoden aikana olen huomannut, että blogin kirjoittaminen on hyvin aikaavievää työtä. Artikkeli syntyy lukuisten eri vaiheiden kautta, johon kuuluvat aiheen suunnittelu, mahdollisten viinien hankinta, kuvien ottaminen, taustatietojen etsintä sekä itse kirjoittaminen. Julkaisuvälit joskus venyvät, koska blogin lisäksi aikaani vievät yliopisto-opinnot sekä viineihin liittyvät koulutukset. Wine for you -blogin tarina jatkuu ja toivottavasti tulevaisuudessa pääsisin jakamaan teille myös matkakertomuksia viineihin liittyen.

Boizel Grand Vintage 2007

Boizel Grand Vintage 2007

Blogin synttäreiden kunniaksi on aika avata kellarin helmi, joka tällä kertaa on Boizel Grand Vintage 2007. Kyseessä on Boizel samppanjatalon vuoden 2007 vuosikertasamppanja. Tämän samppanjan ostin vieraillessani Epernayssa, Champagnessa vuonna 2017. Boizel Grand Vintage 2007 on valmistettu tutusta samppanjan rypälekolmikosta. Chardonnayn osuus on 40%, Pinot Noirin 50% ja Pinot Meunierin 10%. Samppanja on saanut olla hiivasakan kanssa seitsemän vuotta. Viinistä 3% on kypsynyt tammitynnyrissä.

Samppanjan väri on kaunis kullankeltainen. Avoimessa ja hieman kehittyneessä tuoksussa omenaa, sitruunaa, persikkaa sekä paahteisuutta. Maku on tasapainoinen, kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Samppanjassa on hienot pienet kuplat ja pehmeä mousse. Loppumaku on pitkä ja hienostununut.