Biodynaaminen,  Loire,  Muscadet,  Ranska

Domaine de la Pépière Muscadet 2019

Tällä kertaa esittelyssä erinomainen biodynaaminen viini Ranskan Loiresta, Domaine de la Pépière Muscadet 2019.

Domaine de la Pépièren tila sijaitsee Loiren jokilaaksossa, lähellä Bretagnen rannikkoa. Maaperä on kuivaa sekä kivistä. Myös vedestä on ollu pulaa. La Pépière nimi tulee sanasta pépie, joka tarkoittaa janoa. Tilan perustaja Marc Olliver sai vuonna 2007 mukaan toimintaan Rémi Brangerin, joka on aktiivisesti työskennellyt tilan viiniköynnösten luomumuunnosten parissa. Vuonna 2013 mukaan liittynyt Gwénaelle on vienyt tilaa kohti biodynaamista viljelyä.

Domaine de la Pépièren tilan arvona on aina ollut ilmaista Muscadetin terroiria, ja parhaiten se heidän mukaansa onnistuu, kun käytetään hyviä viininviljelykäytäntöjä. Esimerkiksi sadonkorjuu suoritetaan aina käsin. Tilalla on vuodesta 2006 käytetty rikkakasvien torjunta-aineiden sijaan esimerkiksi haravointia. Vuodesta 2007 lähtien viiniköynöksiä on käsitelty vain kuparilla, rikillä ja kasvipohjaisilla valmisteilla.

Domaine de la Pépière Muscadet Sèvre et Maine Sur lie

Rypäleet viiniin poimitaan Mainen rinteillä sijaitsevalta tilalta. Maaperä on erittäin kivistä ja soraista sekä hyvin suodattavaa. Viiniköynökset ovat iältään noin 25 vuotiaita.

Kuten aiemmin mainittiin, rypäleet poimitaan käsin. Rypäleet puristetaan, mutta niitä ei murskata. Luonnolliset hiivat saavat aikaan käymisen. Viini on hiivasakan kanssa kontaktissa noin kuusi kuukautta, kevääseen saakka.

Domaine De la Pépière Muscadet Sévre et Maine

Viinin tuoksu on tyypillinen Muscadet. Siinä on heti aistittavissa kevyt suolaisuus, aivan kuin pullosta tulvahtaisi vieno meren tuoksu. Tuoksussa lisäksi sitrushedelmiä ja omenaa. Maku on rutikuiva ja hapokas sekä toistaa tuoksun aromit. Loppumaku on pitkä ja mineraalinen.

Tämä viini on erinomainen nautittavaksi sellaisenaan, mutta sopii myös erinomaisesti kalaruokien pariksi. Viinin saatavuus vaihtelee Alkoissa, mutta sen voi tilata lähimpään Alkoon. Arvioitu toimitusaika on 1-5 päivää.