Ranska

Blinit ja huippuhyvä Crémant uudenvuoden juhliin

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka

Vuosi 2020 jää historiaan poikkeuksellisena vuotena. Meistä varmasti moni haluaa jo astua kohti uutta vuotta 2021 toivoen, että pääsisimme vihdoin palaamaan normaalimpaan elämään. Uusi vuosi tullaan kuitenkin vastaanottamaan vielä pienemmissä piireissä, läheisten kesken. Kun juhlat järjestetään kotona, on mielestäni hyvä panostaa hyvään ruokaan ja juomaan. 

Blinit kuuluvat perinteisesti uuteen vuoteen ja niitä ajattelin myös itsekin tarjota. Resepti on vanha tuttu blogissani, ja pääset reseptiin tästä

Suurena kylmäsavulohen ystävänä tarjoan blinit aina kylmäsavulohen, smetanan, punasipulin, suolakurkun ja ruohosipulin kanssa. Voit kuitenkin valita täytteet oman mielesi mukaan. 

Blinit ja Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2014

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2014

Crémant -kuohuviinit ihastuttavat loistavalla hinta-laatusuhteella. Crémantit tulevat Ranskasta Champagnen ulkopuolelta ja ne valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä, niin kuin samppanjat. 

Besteim Grand Prestige Crémant a’Alsace Brut 2014 tulee Ranskan Alsacesta. Muita Crémant alueita ovat esimerkiksi Crémant de Bourgogne, Crémant de Limoux, Crémant de Loire ja Crémant de Jura. Crémantiin käytettävät rypäleet sekä tyyli vaihtelevat alueittain ja tiloittain.

Bestheim Grand Prestige on valmistettu käyttäen Pinot Blanc- rypäleitä. Rypäleet tulevat keski-Alsacesta, Westhaltenin alueelta. Tämä Crémant on kypsynyt vähintään 36 kuukautta hiivasakan kanssa. 

Kohtalaisessa tuoksussa omenaa, klementiiniä ja limeä, sekä paahteisuutta. Maku on kuiva, täyteläinen ja kohtalaisen hapokas. Paahteinen maku toistaa tuoksun aromeja. Tässä Crémantissa on pitkä, pähkinäinen loppumaku. 

Nyt haluan kiittää kaikkia lukijoitani kuluneesta, poikkeuksellisesta vuodesta ja toivottaa oikein paljon onnea vuoteen 2021.