Setencostas Sparkling Branco Bruto 2017
Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka
Portugali on viinimaana oikea helmi. Se tuottaa poikkeuksellisen hyviä viinejä. Sen sain todistaa myös tälläkin kertaa, kun maistoin Casa Santos Liman Setencostas kuohuviiniä.
Setencostas kuohuviini on peräisin Vinho Regional Lisboan alueelta. Täällä aurinko yhdistettynä meren läheisyyteen, sekä leudot talvet takaavat erinomaiset olosuhteet viljelylle. Maaperä on pääosin savea ja kalkkikiveä.
Perheomisteinen Casa Santon Lima tuottaa muitakin herkullisia viinejä. Olen kirjoittanut aiemmin myös heidän eräästä toisesta viinistä. Pääset lukemaan siitä tästä.
Setencostas Sparkling Branco Bruto 2017
Viinin väri on kirkas, vaalea sitruuna. Tuoksussa omenaa ja sitruunaa. Kuohuviini on kuiva ja siinä on hyvä hapokkuus. Maku toistaa tuoksun aromeja. Alkoholia on 11, 5 % ja sokeria 8 g litrassa. Setencostas on valmistettu Arinto ja Chardonnay rypäleistä.
Tämä kuohuviini on erinomainen sellaisenaan esimerkiksi juhlien alkumaljana. Valmistin Setencostas kuohuviinin seuraksi grillattua kanaa sekä vesimeloni-fetajuustosalaattia. Tarjoa kuohuviini hyvin viilennettynä 6-8 asteisena.
Grillattua kanaa ja vesimeloni-fetajuustosalaattia
Alkuperäinen ohje Rosa Viini ja Ruoka
- 4 kpl maustamattomia kanan fileitä (käytin minuuttipihvejä)
- Suolaa ja pippuria
- Chilihiutaleita
Salaatti
- Puolikas vesimeloni
- 1 pkt fetajuustoa
- 1/2 – 1 punasipuli
- 1 pkt pinaattia
- 1 ruukku minttua
- Oliiviöljyä
- 1 limen mehu
- Suolaa ja pippuria
Lisäksi tuoretta patonkia
Ota kananfileet huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Tee salaatti. Huuhdo pinaatin lehdet ja minttu. Laita ne laakealle tarjoiluvadille. Kaada päälle oliiviöljyä, sekä limenmehu ja suola ja pippuri.
Pilko vesimeloni ja fetajuusto kuutioiksi sekä viipaloi punasipuli ja lisää salaattiin.
Grillaa kananfileet kypsiksi ja mausta suolalla, pippurilla sekä halutessasi chilihiutaleilla. Tarjoa salaatin ja patongin kanssa.
Tämä salaatti oli todella herkullista. Se sopii myös muiden grilliruokien lisäkkeeksi ja myös sellaisenaan kesäiseksi lounaaksi.