Portugali

Confidencial Reserva 2014

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Nyt maisteltava viini on portugaliainen Confidencial Reserva 2014. Tätä viiniä valmistaa perheyritys Casa Santos Lima. Kyseinen tila sijaitsee Portugalissa lähellä Lissabonia.

Confidencial Reserva 2014

Confidencial Reserva 2014

Confidencial Reserva 2014 on useamman (yli kymmenen) lajikkeen sekoiteviini. Viini on kypsynyt ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Viinin väri on kirkas, keskisyvä rubiini. Tuoksussa on multaa, karhunvatukkaa, kirsikkaa sekä vaniljaa. Viini on keskitäyteläinen ja hapokas sekä tanniineja on kohtalaisesti. Keskipitkä maku toistaa tuoksun kirsikkaisia aromeja. Tämä vuosikerta on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Enkä ihmettele, tämä viini on todella herkullinen.

Kokeile Confidencial Reservan kanssa kermaista pekonipastaa.

Kermainen pekonipasta
Kermainen pekonipasta

Kermainen pekonipasta (alkuperäinen resepti Rosa viini ja ruokakerhon)

4 annosta

  • 400 g spagettia
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjo
  • 1,5 rkl öljyä
  • 170 g pekonia
  • 2dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 2,5 dl juustoraastetta
  • mustapippuria
  • koristeeksi silputtua salviaa

Keitä spagetti ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä. Hienonna sipuli ja purjo. Kuullota niitä hetki kasarissa öljyssä, kunnes sipulit pehmenevät. Siirrä sivuun. Suikaloi pekoni ja paista ruskeaksi.

Lisää pannulle paistettu sipuli ja purjo, mausta pippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa keltuaisista rakenne rikki ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile juustoraasteen kanssa.

Kermainen pekonipasta
Hapokas Confidencial Reserva sopii mainiosti kermaisen pastan kanssa.

Esittelin aiemmin myös toisen herkullisen portugalilaisen: http://www.wineforyou.fi/portugali/2u-duas-uvas-branco/