Glera,  Italia,  Kuohuviini,  Raboso,  Rose

Roseekuohuviiniä ja macaroneja äitienpäivään

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Mikä olisikaan parempaa tarjottavaa kuin roseekuohuviini ja herkulliset macaronit! Macaroneilla on maine haasteellisina leivonnaisina, mutta näitä kannattaa rohkeasti kokeilla. Täytteeseen voi valita äidin lempisuklaata ja värjätä macaronit äidin lempivärillä. Perinteisesti ranskalaiset nauttivat macaronit samppanjan kanssa, mutta tyylikäs roseekuohuviini sopii myös oikein hyvin.

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra Dry

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra Dry on vegaaniystävällinen luomukuohuviini ja valmistettu Glera ja Raboso rypäleistä. Glera on tuttu rypäle Proseccosta. Raboso on taas hyvin tanniininen ja hapokas rypäle, jossa on tumma väri. Pizzolato Organic Rosé on voittanut hopeaa Vuoden Viinit 2020 kilpailussa, sarjassa alle 13 euron kuohuviinit.

Pizzolato Organic Spumante Rosé on viinitalo La Cantina Pizzolaton tuotantoa. La Cantina Pizzolaton viinitila sijaitsee lähellä Venetsiaa. Vuodesta 1991 Pizzolaton viinitila on tuottanut luomuviinejä ja heidän rypäleensä ovat 100 % luomua. Pizzolato Organic Spumante Rosé kuuluu heidän M-Use tuotelinjaansa. Kyseessä on uudentyyppinen pullotyyppi, joka on valmistettu kestävän suunnittelun hankkeen seurauksena.

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra Dry ja macaronit

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra Dry hurmasi minut ensimmäiseksi kauniilla ja heleän persikkaisella värillä. Tuoksu on kohtalainen ja siinä voi aistia metsämansikkaa, punaista omenaa ja kukkaisuutta. Maku on kuiva, mutta metsämansikan ja vadelman aromit tuovat kuohuviiniin aavistuksen makeutta. Alkoholia tässä kuohuviinissä on 11% ja sokeria 12 g litrassa. Pizzolato Organic Spumante Roséeta on hyvin saatavilla Alkoista hintaan 10,99 €. Tässä on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde.

Pizzolato Organic Spumante Rosé on monipuolinen kuohuviini kevään ja kesän juhliin tai picnic koriin. Tämä sopii mainiosti nautittavaksi sellaisenaan, erilaisten salaattien tai vaaleiden liharuokien kanssa tai kokeile herkullisia macaroneja! Pizzolaton kuohuviinit ovat olleet myös aiemmin esillä blogissani. Voit lukea niistä lisää tästä ja tästä.

Macarons

Macarons

Alkuperäinen ohje Rosa Viini ja Ruoka

  • 100 g mantelijauhetta
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1 rkl erikoishienoa sokeria
  • jauhemaista elintarvikeväriä

Suklaatäyte

  • 100 g taloussuklaata tai muuta mieleistäsi suklaata
  • 1/2 dl kuohukermaa

Ota kananmunat huoneenlämpöön. Siivilöi mantelijauhe ja puolet tomusokerista ja sekoita ne keskenään. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia yleiskoneella tai sähkövatkaimella hetken aikaa. Lisää vaahtoon hienosokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes valkuais-sokerivaahto on kovaa. Lisää tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.

Sekoita lopuksi mantelijauhe-tomusokeri vaahdon joukkoon. Käytin tässä nuolijaa ja sekoitin varovasti käännellen. Tämä on tärkeä vaihe! Taikina on valmista, kun lusikalla tai nuolijalla vedetty vako umpeutuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei umpeudu tässä ajassa, jatka sekoittamista varovasti ja kokeile taas uudelleen. Tämän sekoittamisen yhteydessä lisää taikinaan haluamasi väriaine.

Kun taikina on valmista kaada se pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Laita uunipellille leivinpaperi ja pursota leivinpaperille noin kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä. Anna taikinaympyröiden kuivahtaa hetki huoneenlämmössä. Tähän menee noin 15-30 minuuttia. Voit varovasti kokeilla jääkö sormeen taikinaa. Jos taikinapohjat tuntuvat kuivilta/ nihkeiltä, voit laittaa ne uuniin. Paista uunissa 150 asteessa noin 10-15 minuuttia. Jos käytät kiertoilmaa, lämpötila voi olla noin 120 astetta ja aika 10-13 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston aikana ja huomioi, että uunit ovat erilaisia. Macaronien ei kuulu ruskistua!

Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti lastalla. Tee seuraavaksi täyte.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen jäähtyä, jolloin se hieman jämäköityy. Kaadoin itse täytteen kulhoon ja käytin hetken jääkaapissa. Levitä täyte macaronin puolikkaalle ja paina toinen puolikas varovasti päälle.

Voit valmistaa macaronit hyvissä ajoin. Ne säilyvät hyvin myös pakkasessa.