Chianti,  Espanja,  Italia,  Ranska,  Samppanja

Puolikkaat viinipullot

Puolikkaiden viinipullojen valikoiman on ilahduttavasti kasvanut viime aikoina. Puolikas pullo on erinomainen vaihtoehto silloin, jos haluat nauttia muutaman lasillisen yksin, mutta siitä riittää myös kahdelle. Toisinaan kaipaa myös samppanjaa, mutta jos ei raaski ostaa isoa pulloa on puolikas hyvä vaihtoehto. Esittelen teille omat suosikkini puolikkaista pulloista. Kaikki alla olevat pullot ovat kooltaan 0,375 l.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico

Kuva: Alkon mediapankki

Tämä herkullinen punaviini tulee Italian Toscanan alueelta. Ruffino Riserva Ducale on valmistettu Sangiovese, Cabernet Sauvignon ja Merlot rypäleistä. Tällä hetkellä Alkossa on saatavilla 2015 vuosikertaa. Viini on keskitäyteläinen ja siinä on pehmeät tanniinit ja mukava hapokkuus. Maussa erityisesti punaisia marjoja sekä yrttisyyttä ja hentoa savuisuutta. Alkoholia on 13,5 %. Viinin hinta on Alkossa tällä hetkellä 11,98€. Tämä viini sopii erinomaisesti erilaisten liharuokien seuraksi. Maistelin ensimmäisen kerran kyseistä viiniä Ruffinon etätastingissä. Pääset lukemaan siitä lisää tästä.

Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Blanc

Kuva: Alkon mediapankki

Loiren jokilaakson erinomaiset Sauvignon Blancit ovat maailmankuuluja. Jos pidät raikkaan hapokkaista, teräksisistä ja herukkaisista valkoviineistä, suosittelen sinulle Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Blanc viiniä. Tämä 100% Sauvignon Blanc – rypäleistä valmistettu valkoviini on rutikuiva ja hyvin hapokas. Tuoksussa sitruunaa, tomaatinlehteä ja passiohedelmää. Mineraalinen maku toistaa tuoksun aromit. Tässä viinissä on alkoholia 13 %. Viinin hinta Alkossa on 13,98 €. Sauvignon Blancista voit lukea lisää tästä. Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Blanc on erinomainen valinta kalan kanssa tarjottavaksi.

Codordíu Classico Rosé Cava Seco

Kuva: Alkon mediapankki

Codorníun viinitalo Espanjan Penedèsissä on maailman suurin perinteisellä menetelmällä kuohuviiniä valmistava viinitalo. Codorníu Classico Rosé Cave Seco on valmistettu Pinot Noir, Trepat ja Grenache Noir -rypäleistä. Tuoksussa punaisia marjoja sekä sitruunaa. Tämä rosé on puolikuiva, mutta sanoisin, että maku on lähinnä kuivahko raikkaan hapokkuuden ansiosta. Tätä kannattaa rohkeasti maistaa, vaikka olisikin lähinnä kuivien viinien ystävä. Keskipitkä maku toistaa tuoksun marjaisia aromeja. Alkoholia on 12 % ja sokeria 18 g/l. Alkossa hinta on 7,10 €. Tämä kuohuviini sopii nautittavaksi saunan jälkeen kevyen salaatin kanssa.

G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

Kuva: Alkon medianpankki

G.H. Martel & Co Prestige Champage Brut on yksi suosikkini puolikkaista samppanjoista. Samppanjatalo G.H. Martel sijaitsee Champagnen maakunnassa, Epernayn alueella. Rypäleet ovat perinteiset Pinot Noir (55 %), Chardonnay (40 %) ja Pinot Meunier (5 %). Tuoksussa kypsää hedelmää ja paahteisuutta. Samppanja on kuiva, hapokas ja maku toistaa tuoksun hedelmäiset ja paahteiset aromit. Alkoholia on 12 %. Jos tästä samppanjasta tulee suosikkisi sitä on saatavilla Alkosta myös 0,75 l ja 1,5 l kokoisina pulloina. Tässä on mielestäni loistava hinta-laatusuhde. Tämän puolikkaan pullon hinta on Alkossa 15,99 €. Nautiskele samppanja sellaisenaan hyvän kirjan kanssa tai tarjoile seuraksi esimerkiksi blinejä.