Italia,  Kuohuviini,  Rose

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra dry

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra dry on viinitalo La Cantina Pizzolaton valmistama. Olen aiemmin kirjoittanut saman viinitalon toisesta kuohuviinistä. Pääset artikkeliin tästä.

Kyseessä on siis luomu rosé- kuohuviini Italiasta. Etiketissä maininta Spumante tarkoittaa, että kyseessä on täysin kuohuva viini.

Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra Dry

Pizzolato Organic Spumante Rosé on valmistettu Glera– sekä Raboso– rypäleistä. Glera on rypäleenä hyvin hapokas ja neutraalin makuinen. Raboso– rypäle on hyvin tumma, ja siitä saadaan tanniinisia, mutta vähäalkoholisia viinejä.

Pizzolato Organic Spumante Rosén väri on kirkas, hennon vaaleanpunainen. Tuoksussa on metsämansikkaa ja vadelmaa, sekä kukkaisuutta. Maku on kuivahkon ja puolikuivan rajalla. Sokeria viinissä on 12g litrassa. Kuplat ovat pieniä ja niitä on runsaasti .Kokonaisuus on hienostunut ja kepeä. Alkoholia tässä kuohuviinissä on 11 %.

Huomioni kiinnittyi erityisesti kauniiseen pulloon. Viinitalo La Cantinan sivuilta kerrotaan, että kyseessä on uudenlainen kestävän kehityksen hankkeen johdosta valmistettu kevyempi lasipullo. Tämä pullo on itsessään hyvin kaunis ja sopii mainioista vaikka lahjaksi.

Pizzolato Organic Spumante Rosé sopii tarjottavaksi aperitiivina tai esimerkiksi alkupalojen seurana. Valmistin tämän kuohuviinin kanssa tarjottavaksi vaniljaista uunijäätelöä. Viinin pieni makeus sopii loistavasti jälkiruoan kanssa tarjottavaksi. Muista viilentää kuohuviini hyvin ennen tarjoilua, ihanteellinen tarjoilulämpötila on 4-6 asteisena.

Vaniljainen uunijäätelö

Alkuperäinen resepti Rosa viini ja ruoka.

  • valmis sokerikakkupohja
  • 4 rkl lakkahilloa (laitoin mansikkahilloa)
  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 1 rasia tuoreita vadelmia
  • 200 g valkuaista
  • 100 g sokeria

Valmistin pohjan itse kolmen kananmunan sokerikakkupohjana. Voit käyttää myös kaupan valmista kakkupohjaa.

Lämmitä uuni 185 asteeseen. Jos haluat tarjota uunijäätelön valmiina annoksina, leikkaa kakkupohja ympyrämuotilla neljään yhtäsuureen palaan. Laita voideltuihin annosvuokiin. Itse tein tällä kertaa yhden kokonaisen uunijäätelökakun.

Lusikoi pohjan päälle hilloa ja laita päälle vaniljajäätelöpallo. Jos teet yhden ison, niin voit laittaa useamman jäätelöpallon, niin että pohja peittyy. Lisää jäätelön päälle vadelmat ja siirrä kakku hetkeksi pakkaseen.

Vatkaa valkuaiset kulhossa, samalla lisäten sokeria koko ajan sekoittaen. Ota kakku tai annokset pakkasesta. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota se kakun päälle niin, että se peittyy kokonaan. Huolehdi, että marenkiin ei tule reikiä.

Paista uunissa noin seitsemän minuuttia, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoile heti.

Vaniljainen uunijäätelö

2 Comments