Chianti,  Italia,  Sangiovese,  Viinitasting

Etäviinitasting – Ruffino viinitalon webinaari

Osallistuin joku aika sitten ensimmäistä kertaa etänä järjestettävään viinitastingiin. Korona on perunut monet tastingit ja tilalle on tullut etänä järjestettävät tastingit. Etäviinitastingit toimivat yleensä periaatteella, että järjestäjä antaa listan maisteltavista viineistä jotka jokainen voi käydä ostamassa Alkosta. Kutsun mukana seuraa yleensä linkki, jonka kautta pääsee osallistumaan. Sain Viinimaalta kutsun Chianti- aiheiseen webinaariin ja mielenkiinnolla päätin osallistua.

Webinaari järjestettiin siis Viinimaan kautta ja itse tilaisuuden veti Ruffino-viinitalon edustaja Bebbe d’Andrea suoraan Italian Toscanasta. Kutsun mukana oli lista viineistä, jotka pystyi halutessaan käydä ostamassa Alkosta. Viinejä oli kaksi ja päätin ostaa molemmat. Molemmat viinit olivat hyvin saatavilla Alkossa, mikä on mielestäni hyvä juttu. Toki ne olisi varmasti myös pystynyt tilaamaan Alkon verkkokaupasta.

Yleensä tavalliset tastingit kestävät noin kaksi tuntia ja aikaa on varattu myös kysymyksille ja yleiselle keskustelulle. Ruffino- webinaari kesti puoli tuntia, joka oli mielestäni liian lyhyt aika. Osallistujia oli etätastingissä runsaasti ja kysymyksien esittämiselle ei oikein jäänyt aikaa. Tastingin aikana käytössä oli chatti, jonka kautta pystyi kommunikoimaan.

Maisteltavat viinit olivat Ruffino Chianti Organic ja Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico. Ruffino Chianti Organic on keskitäyteläinen ja siinä on kohtalaiset tanniinit. Viinissä maistuu tummat marjat sekä kevyt yrttisyys. Viini on valmistettu Sangiovese rypäleestä. Klassinen pizza- ja pastaviini. Sopii keveytensä ja raikkautensa ansiosta loistavasti kesäviiniksi. Ruffino Riserva Ducale 2014 on myös keskitäyteläinen ja siinä on kohtalaiset tanniinit. Viinissä voi aistia sekä tuoksussa, että maussa kehittyneisyyttä. Myös tässä maistuu punaiset marjat ja aavistus pippurisuutta. Takuuvarma liharuokien viini. Ruffino Ducale on valmistettu Sangiovese, Cabernet Sauvignon ja Merlot- rypäleistä.

Etäviinitastingit ovat hauskaa ajanvietettä, mutta eivät mielestäni kuitenkaan korvaa aitoa läsnäoloa ja kohtaamista. Viinien ääressä yleensä syntyy mielenkiintoisia keskusteluja viinintekijöiden ja viinitalojen edustajien kanssa. Nämä keskustelut ovat tastingin parasta antia yhdessä herkullisten viinien kanssa. Toivottavasti pystymme pian taas kohtaamaan kasvotusten. Ruffinon viinit ovat varmasti monelle tuttuja. Pääset tutustumaan heidän filosofiaansa ja viineihin tästä.

5 Comments

 • ALIRA FLAMMA ROSE 0.75L 75CL / 13% Vin Romania

  Fantastic blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m a little
  lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid
  option? There are so many options out there that I’m completely confused ..
  Any tips? Thanks!

  • Taru

   Thank you for your kind comment. WordPress free platform can be easy to get started with. WordPress has many different themes to choose from. You can also purchase a paid theme. I think the platform is easy to use and you can find a lot of instructions online on Youtube, for example. I hope this was helpful to you and good luck with your website.

 • Whiskey canadian

  Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet
  Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, fantastic blog!

 • Taru

  Hello, and thank you for your kind comment. Unfortunately I do not use Twitter, but if you want you can follow me in instagram @taru_wineforyou or in Facebook @Wineforyou.blogi.