Espanja,  Etelä-Afrikka,  Italia

Vastuullisia kesäviinejä

Tuotteet saatu: Arvid Nordquist ja korkkiruuvi.fi

Arvid Nordquist ja korkkiruuvi.fi ilahduttivat minua ihanalla kesäisellä sekä vastuullisella kesäkorilla. Mukaan oli valittu vastuullisesti tuotettuja uutuustuotteita, kuten viinejä, kahvia, ihanalta tuoksuva Rosmariinin taimi sekä pehmeä kesäviltti.

On upeaa, että maahantuojat huomioivat kestävyyden tuotteissaan. Arvid Nordquist pyrkii toiminassaan yhteistyökumppaneiden kanssa vaikuttamaan kestävän kehityksen arvojen toteutumiseen.

Care Blanco – kevyempään lasipulloon pakattu viini

Espanjan Cariñenan alueelta tuleva valkoviini Care Blanco Sobre Líasin tuottaja on Bodegas Añadas. Cariñenan alue sijaitsee Zaragozan maakunnassa ja on yksi Espanjan vanhimmista viinialueista. Alueen mukaan on myös nimetty Cariñena rypälelajike. Tämä punainen rypälelajike tunnetaan myös nimellä Carignan. Nimensä Care on saanut roomalaisilta. Care tarkoittaa myös välittämistä. Nimi kuvastaakin hyvin tuottajan välittämistä ja arvostamista viiniköynöksiä ja viinintekoa kohtaan.

Care Blanco

Viini on valmistettu Chardonnay ja Viura rypäleistä, jotka ovat kasvaneet 500-900 metrin korkeudessa merenpinnasta. Sobre Lías tarkoittaa, että viini on kypsynyt hiivasakan päällä.

Viinin väri on kirkas, vihertävän vaalea. Kohtalaisessa tuoksussa päärynää, sitruksia ja keltaista omenaa. Maku on kuiva (kuivahko), keskihapokas, keskitäyteläinen ja se toistaa tuoksun aromit. Kepeä ja hyvin monipuolinen ruokaviini.

Pullon kaunis etiketti on taitelija Enrique Torrijosin alkuperäisestä taideteoksesta.

Pearly Bay – kartonkiin pakattu viini

Viinin suurimmat päästöt aiheutuvat pakkausmateriaalista. Ympäristön kannalta paras valinta on kevyt lasipullo tai kartonkitölkki. Etelä-Afrikan Western Capen alueelta tuleva Pearly Bay on kelpo viini esimerkiksi picnic koriin. Viini on valmistettu Chenin Blanc ja Colombard rypäleistä, jotka ovat kasvaneet rannikon tuntumassa. Meren läheisyys tarjoaa sopivaa viilennystä muuten kuumassa ilmastossa. Viinillä on kestävän kehityksen sertifikaatti.

Hedelmäisessä tuoksussa omenaa, sitruunaa sekä ananasta. Kuiva ja hapokas maku toistaa tuoksun aromit. Tämä viini on helppo juoda ja sopii monenlaisten ruokien kanssa tarjottavaksi. Kartonkipakkaus on kätevä kierrättää käytön jälkeen. Voit myös uusiokäyttää kartonkipakkauksen esimerkiksi yrittiruukkuna. Kiitos vinkistä Arvid Nordquist!

Käytetty kartonkipakkaus on erinomainen yrittiruukku!

Oddbird Spumante – Hurmaava alkoholiton kuohuviini

Alkoholittomien juomien suosio on ollut viime aikoina kasvussa. Alkoholilla on vaikutusta viinin makuun, joten hyvän alkoholittoman viinin löytäminen on mielestäni jokseenkin haasteellista. Yleensä alkoholi korvataan sokerilla, joten viinit ovat hyvin makeita. Tämä Italian Veneton alueelta tuleva kuohuviini on valmistettu Glera rypäleistä. Glera rypäleestä valmistetaan myös Prosecco kuohuviini. Kuohuviini on ikääntynyt 12 kuukautta.

OddBird Spumante

Kuohuviinin väri on vaalea sitruuna. Kuplat ovat keskikokoisia. Tuoksussa runsaasti päärynää, sitruunaa sekä hentoa kukkaisuutta. Sokeria tässä kuohuviinissä on 44g litrassa, joka maistuu viinissä makeutena, mutta ei kuitenkaan liikaa. Hapokkuus tuo kuohuviiniin sopivaa tasapainoa. Maussa päärynää, omenaa, sitruksia sekä herukoita. Sanoisin, että tämä ”proseccomainen” kuohuviini on kelpo ja tyylikäs valinta alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Tarjoile hyvin viilennettynä esimerkiksi kesäisessä kahvipöydässä.

Tuotteet saatu.