Chardonnay,  Espanja,  Pinot Noir,  Ranska,  Sauvignon Blanc,  Verdejo

Keskikesän juhlaa

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka

Henkilökohtaisesti voisin elää koko kesän lohella ja uusilla perunoilla. Ne ovat mielestäni kesän ehdottomasti herkullisinta ruokaa. Lohi on helppo valmistaa savustamisen lisäksi myös grillaamalla. Juomaksi parhaiten sopii sauvignon blanc. Muuta ei oikeastaan tarvita.

Grillattua lohta, Chermoula-kastiketta ja Piqueras Sauvignon Verdejo

Grillattua lohta, Chermoula-kastiketta sekä Piqueras Sauvignon Verdejo

Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka

  • 1 kg ruodotonta lohifilettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria jauhettuna

Chermoula-kastike

  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • ripaus cayennepippuria

Leikkaa lohifilee annospaloiksi (noin 4-6 palaa). Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta pippurilla ja suolalla. Laita kalapalat kaksinkertaisen foliopalan päälle.

Valmista kastike. Hienonna yrtit sekä valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lusikoi täyte lohen viiltoihin. Grillaa lohipalat 15-25 minuuttia lohipalan paksuudesta riippuen.

Piqueras Sauvignon Verdejo

Espanjalainen Piqueras on valmistettu Sauvignon Blanc sekä Verdejo rypäleistä. Kyseessä on 3 litran hanapakkaus, josta riittää jaettavaksi isommallekin seurueelle. Viinissä on raikas hedelmäinen tuoksu, josta voi erottaa sitruunaa ja persikkaa. Kyseessä on puolikuiva viini (sokeria 9 grammaa litrassa). Viinin hyvä hapokkuus ryhdittää makua. Maussa voi aistia myös sitruunaa, persikkaa sekä kukkaisuutta.

Piqueras Sauvignon Verdejo on valmistettu Sur lie- menetelmällä, eli viiniä on kypsytetty kuolleen hiivasakan päällä, jolloin viiniin tulee enemmän hiivaisia aromeja. Sauvignon Blanc saa tyypillisesti lämpimässä kasvupaikassa trooppisten hedelmien makua, jota on myös tässä viinissä aistittavissa. Piqueras on mainio ruokapöydän viini ja se sopii monipuolisesti erilaisten tarjottavien kanssa. Tämä viini on hyvä valinta myös silloin, kun tarjolla on erilaisia ruokia, kuten kalaa, kasviksia ja vaaleaa lihaa.

Charles De Fère Crémant du Jura

Grillattuja mansikoita, kauraa, vaniljajäätelö ja Charles de Fère Crémant du Jura

Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka

  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 tl limen mehua ja kuorta raastettuna
  • 1 rkl minttua hienonnettuna
  • inviväärisiirappia
  • vaniljajäätelöä

Kauramuru

  • 100 g voita sulatettuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita

Aloita valmistamalla kauramuru. Sekoita sulatetun voin joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paista seosta 190 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita seosta paistamisen välillä. Anna jäähtyä.

Poista mansikoista kannat ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja, limenmehu- ja kuori ja minttu. Anna maustua puoli tuntia.

Varrasta mansikat ja grillaa parillan päällä, niin että mansikat saavat hieman väriä. Tarjoa kauramurun, inkiväärisiirapin ja vaniljajäätelön kanssa.

Grillattuja mansikoita, kauramurua, vaniljajäätelöä sekä Charles de Fère Crémant Du Jura

Charles de Fère Crémant Du Jura

Crémant on erinomainen vaihtoehto samppanjalle. Crémantit ovat usein hyvin elegantteja ja sopivat erityisesti juhlaan. Crémantista voit lukea lisää tästä. Charles de Fère Crémant du Jura tulee Ranskasta Juran alueelta. Jura sijaitsee Burgundin ja Sveitsin välissä. Tämä crémant on valmistettu Pinot Noir ja Chardonnay rypäleistä. Tuoksussa on omenaa, sitruunaa ja kevyttä paahteisuutta. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromeja. Charles de Fère Crémant du Jura on valmistettu perinteisellä menetelmällä ja viiniä on kypsytetty vähintään 12 kuukautta.