Espanja

Corpinnant – Elegantteja kuohuviinejä Espanjasta

Espanja on tunnettu perinteisellä menetelmällä valmistetusta Cavasta. Nyt Cava on saanut rinnalleen mielenkiintoisen tuotemerkin nimeltä Corpinnat. Corpinnat tarkoittaa eurooppalaista, kollektiivista tuotemerkkiä, joka on perustettu vuonna 2017. Kyseessä on siis hyvin uusi ilmiö. Corpinnat on saanut alkunsa Penedèsin alueen muutamista viinintekijöistä, jotka halusivat irtautua Cavasta. Cavasta voit lukea lisää tästä.

Corpinnat- kuohuviinit valmistetaan ainoastaan käsin poimituista luomurypäleistä ja pääasiassa Penedèsin alueen alkuperäisistä rypäleistä. Corpinnat-kuohuviinissä sallitaan vain 10 prosenttia muita rypäleitä, esimerkiksi Chardonnayta. Corpinnat-kuohuviineille on ominaista pitkä kypsytys. Kuohuviiniä kypsytetään pullossa hiivasakan kanssa aina yli 18 kuukautta. Aika on huomattavasti pidempi verrattuna Cavaan, jonka minimikypsytysaika on 9 kuukautta. Lisäksi Corpinnat- kuohuviinit valmistetaan alueen omissa kellareissa.

Penedèsin viinialue

Penedès

Coprinnat- kuohuviinit tulevat Penedèsin viinialueelta. Penedès sijaitsee Barcelonan etäläpuolella. Täällä ilmasto ja maaperä tarjoavat loistavat olosuhteet viininviljelylle. Penedèsin alueella on pitkä historia laadukkaan kuohuviinin valmistuksesta perinteisellä menetelmällä.

Corpinnant – yhteisö

Corpinnant-tuottajia ovat tällä hetkellä Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Can Feixes, Julia Bernet, Mas Candí ja Can Descregut. Näistä valitsin maisteltavaksi Nadalin ja Torellón Corpinnat-kuohuviinit. Molemmat kuuluvat Alkon erikoisvalikoimaan. Voit tarkistaa saatavuuden Alkon nettikaupasta tai omasta lähi-Alkosta.

Nadal Original Reserva Corpinnat Brut

Nadal Orginal Reserva Corpinnat Brut

Nadal viinitalon historia ulottuu aina 1500-luvulle saakka. Viinitalolle on aina ollut tärkeää kestävä viljely ja luonnon kunnioittaminen. Nadal on ollut vuodesta 2015 yksi Corpinnat- yhteisön perustajista. Aiemmin Nadal kuohuviinien etiketissä ollut Cava vaihtui Corpinnat nimeen vuonna 2019. Nadal Orginal Reserva Corpinnat Brut on valmistettu Parellada,- (39%), Macabeau,- (39%), ja Xarel-lo – (22 %) rypäleistä.

Tässä kuivassa kuohuviinissä on hedelmäinen tuoksu. Maussa omenaa ja päärynää sekä mineraalisuutta. Nadal Orginal Reserva Corpinnat Brut sopii hyvin tarjottavaksi kesäisten salaattien ja vaaleiden liharuokien pariksi. Tässä kuohuviinissä on alkoholia 12 % ja sokeria 5 g litrassa.

Torelló Finca Can Martí Corpinnat Brut Reserva 2014

Torelló Finca Can Martí Corpinnat Brut Reserva 2014

Vuodesta 1395 Torellón perheen omistuksessa ollut viinitila on tunnettu hyvin laadukkaista viineistä. Heille on hyvin tärkeää kunnioittaa luontoa ja ympäristöä. Torelló Finca Can Martí Corpinnat kuohuviini on valmistettu käsin poimituista Cardonnay, Xarel.lo, Macabeo ja Parellada-rypäleistä.

Kehittyneessä tuoksussa on omenankotaa, keltaista omenaa, pähkinää ja paahteisuutta. Maku on myös kehittynyt ja siinä voi aistia sitruunaa, briossia ja mineraalisuutta. Maku on pitkä ja runsas. Alkoholia on 12 % ja sokeria 0,9 g litrassa. Kokeile pastan, pizzan tai esimerkiksi savulohen kanssa.