Chile,  Espanja,  Italia,  Portugali

Venetsialaiset

Kaupallinen yhteistyö Rosa Ruoka ja Viini

Viikonloppuna vietetään taas venetsialaisia, eli suomalaisittain mökkikauden päättäjäisiä. Kesä on ollut poikkeuksellisen lämmin ja pitkä, joten hieman haikeana siirryn kohti uutta vuodenaikaa, syksyä.

Espíritu de Chile Sauvigon Blanc ja herkullinen punajuurisalaatti

Espíritu de Chilen Sauvignon Blanc tulee Chilen Central Valleyn alueelta, tarkemmin Curicó Valleysta. Central Valley on tunnettu viinialue jossa suurin osa Chilen viinivniljelyksistä sijaitsee. Ilmasto on lämmin ja maaperä hedelmällistä. Espíritu de Chile kuuluu perhetuottaja Aresti Chile Winesin viinibrändeihin.

Viinin tuoksussa valkoherukkaa, sitruksia ja yrttejä. Kuiva ja hapokas maku toistaa tuoksun aromit. Lisäksi maku on runsaan hapokkaan hedelmäinen. Alkoholia on 12,5 % ja sokeria 3g /l. Viinillä on myös kestävän kehityksen sertifikaatti. Tässä alle kympin viinissä on erinomainen hinta-laatusuhde. Tarjoile viini herkullisen punajuurisalaatin kanssa, joka sopii hyvin venetsialaisiin esimeriksi alkupalaksi. Punajuurisalaatin lisäksi tämä viini sopii myös kala- ja kanaruokien pariksi.

Espíritu de Chile ja punajuurisalaatti

Punajuurisalaatti

Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka

  • 500 g punajuurta
  • 250 g mustaherukoita
  • 100 g fetajuustoa
  • karkeaa merisuolaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • tuoreita yrttejä (käytin oreganoa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja peitä uunivuoka karkealla merisuolalla. Halkaise punajuuret ja asettele saumapuoli ylöspäin suolapedille. Paahda punajuuria uunissa noin 25 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kuori punajuuret käsin. Lohko punajuuret isoiksi lohkoiksi ja siirrä tarjoiluastiaan jäähtymään.

Mausta mustaherukat suoalla ja sokerilla sillä aikaa, kun punajuuret ovat uunissa. Sekoita kypsien punajuurien joukkoon mustaherukat ja siirrä tarjoiluvadille. Tarjoile salaatti fetajuuston ja tuoreiden yrittien kanssa.

Reseptistä riittää 4-6 henkilölle.

Lisää ruoka- ja viinivinkkejä alla. Klikkaa otsikkoa, niin pääset artikkeliin, josta löydät reseptin ja tietoa siihen sopivasta viinistä.

Espíritu de Chile Shiraz Cabernet ja Kanttarellipasta

Piedemonte Reserva 2013 ja Kolmen juuston salamipeltipizza

Kolmen juuston salamipeltipizza

2u Duas Uvas Rosé ja Mansikkaparfait

Mansikkaparfait

Femar Vini Gran Asppasso ja maitosuklaamousse ja marinoidut herukat

Maitosuklaamousse ja marinoidut herukat