Espíritu de Chile Shiraz Cabernet 2020 ja syksyn paras kanttarellipasta
Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka
Tänä syksynä metsät ovat olleet pullollaan herkullisia sieniä. Sain itsekin osani näistä metsän antimista, kun eteeni ilmestyi metsäretkellä oikea kanttarelliapaja. Kanttarellit ovat loistavia ruokasieniä ja niistä valmistuu niin kastike, keitto, risotto, pasta ja myös piiras. Oma suosikkini on ehdottomasti herkullinen kanttarellipasta. Olen tehnyt tällä Rosan ohjeella kanttarellipastaa monet kerrat ja joka kerta kattilallinen pastaa katoaa hetkessä parempiin suihin.
Kermainen pastakastike kaipaa rinnalleen hyvää viiniä ja keskitäyteläinen punaviini on hyvä valinta.
Espíritu de Chile Shiraz Cabernet 2020
Perheomisteisen Espíritu de Chilen viinit ovat olleet jo pitkään suomalaisten suosiossa. Espíritun toisesta punaviinistä voit lukea tästä. Viinitalon mutkattomat viinit ovat helppoja yhdisteltäviä erilaisten ruokien kanssa. Tämä viini on valmistettu viinitalon omilta viinitarhoilta poimituista Shiraz- ja Cabernet Sauvignon rypäleistä.
Shiraz- sekä Cabernet Sauvignon rypäleet ovat molemmat pieniä ja paksukuorisia. Molemmista rypäleistä saadaan tanniinisia ja syvän värisiä viinejä.
Tässä viinissä on keskisyvä, purppurainen sävy. Tuoksu on kevyt ja siinä voi aistia punaisia marjoja ja mausteisuutta. Keskitäyteläisessä maussa on kohtuulliset / pehmeät tanniinit, tummia marjoja sekä makeaa mausteisuutta. Alkoholia on 13 % ja sokeria 8 g/l.
Espíritu de Chile Shiraz Cabernet sopii pastan lisäksi myös pizzan ja erilaisten grilliruokien kanssa tarjottavaksi. Tarjoa tämä viini 14-18 asteisena.
Kermainen kanttarellipasta
Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka
- 1 pkt tuorepastaa
- 0,5 l kantarelleja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 2 rkl öljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sitruunanmehua
Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista pastakastike. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi-öljy seos pannulla ja lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Pilko puhdistetut kanttarellit pienemmiksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista kanttarelleja kunnes neste on haihtunut. Kaada pannulle valkoviini ja kiehauta muutama minuutti. Sekoita joukkoon kuohukerma. Mausta ripauksella oreganoa ja suolaa. Anna pastakastikkeen porista muutama minuutti. Lisää joukkoon sitruunanmehua. Sekoita kanttarellikastike keitetyn pastan kanssa.