Australia,  Clare Valley,  Riesling

Wakefield Riesling 2019

Elokuun aluksi tutustutaan erinomaiseen Rieslingiin Australian Clare Valleysta, Wakefield Riesling 2019.

Wakefield Wines

Wakefieldin viinitalo sijaitsee Australian Clare Valleyssa. Kyseessä on perheomisteinen yritys, jota tällä hetkellä luotsaa kolmas sukupolvi. Wakefield Wines kuuluu Australian AFFW viiniyhteisöön, jossa ovat jäseninä 12 arvostettua australialaista perhetuottajaa. Wakefieldin toimintaa ohjaa erityisesti rypäleiden kunnioitus ja suojelu sekä laaja-alainen ympäristönsuojelu. Tärkeää on myös viininkasvatuksen jatkuva kehittäminen. Wakefield Wines valmistaa viinejä useista eri rypäleistä, kuten Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Riesling ja Chardonnay. Alkon valikoimassa on tällä hetkellä useita heidän viinejään.

Kestävyys ja merihevosten suojelu

Wakefield Winesin tavoitteena on olla Australian paras viiniyhtiö ympäristöä suojelevien menetelmien, kestävän tuotteen sekä liiketoiminnan saralla. Wakefield Wines panostaa hyvin kokonaisvaltaisesti ympäristön suojeluun ja he kannattavat erityisesti innovatiivisia tekniikoita energiatehokkuuden, pakkaamisen sekä veden säästämisen parantamiseksi. Unohtamatta kierrätystä ja jätehuoltoa.

Wakefield Wines on sitoutunut toiminnassaan kestävyyteen niin maa- kuin meriympäristöissä. Meri on heille hyvin tärkeä elementti, ja se tulee hienosti ilmi pullojen etiketissä, jossa komeilee merihevoset. Merihevoset ovat olleet yli viidenkymmenen vuoden ajan Wakefield Winesin symbolina. Wakefield Wines tekee yhteistyötä Sydneyn merentutkimusinstituutin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on auttaa pelastamaan Valkomerihevonen sukupuutolta. Toinen yhteistyö merihevosten suojelemiseksi on yhteistyö Seahorse Projectin kanssa. Project Seahorse tekee tärkeää työtä maailmanlaajuisesti merihevosten sekä valtamerien suojelun hyväksi.

Clare Valley

Etelä-Australian Clare Valley on monen laadukkaan viinin koti. Kyseessä on myös yksi Australian vanhimmista viinintuotantoalueista. Ilmasto Clare Valleyssa on lämmin. Lämpötilaa viilentää iltapäivän viileät tuulet sekä kylmät yöt. Monet viinitiloista on istutettu korkealle, noin 300-400 metrin korkeuteen merenpinnasta. Clare Valley on erityisen tunnettu laadukkaista Riesling viineistä, jotka voivat kehittyä pullossa herkullisen hunajaisiksi ja paahteisiksi.

Wakefield Riesling 2019

Wakefield Riesling 2019

Tämän viinin rypäleet on poimittu aikaisin aamulla, jotta ne olisivat mahdollisimman viileitä. Rypäleet on kylmäpuristettu, jonka jälkeen ne ovat saaneet levätä 48 tunnin ajan ennen hiivan lisäämistä. Viinissä on alkoholia 12,5 %.

Viinin väri on kirkas ja vaalean sitruunainen. Kohtalaisessa tuoksussa runsaasti sitruksia, kuten limeä, sitruunaa ja greippiä. Tuoksussa lisäksi hentoa hunajaisuutta, petroolia sekä kukkaisuutta. Kuiva ja hapokas maku toistaa tuoksun aromeja. Pitkä, mineraalinen ja hieman suolainen loppumaku.

Tarjoa Wakefield Riesling hyvin viilennettynä esimerkiksi kalan- tai vaalean liharuoan kanssa.

Tutustu myös toiseen erinomaiseen Rieslingiin Clare Valleysta:

Loistava Riesling Australiasta – Joshua Tree Riesling 2017