Australia,  Syrah/Shiraz

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz ja syksyn ensimmäinen juustotarjotin

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka

Pimeneviin iltoihin hyvän elokuvan seuraksi sopii herkullinen juustotarjotin ja mehevä punaviini. Tällä kertaa valitsin juustotarjottimelle muutaman erityyppisen Goudan sekä sinihomejuuston. Viinin ja juuston yhdistelmiä on lukuisia ja testaamalla löytää itselleen sopivan yhdistelmän. Eri viinelle sopii erityyliset juustot. Tällä kertaa viininä oli australialainen Shiraz, jonka kanssa sopii erityisesti mausteiset ja savuiset Goudat. Myös sinihomejuusto sopii Shirazin kanssa. 

Nugan Alfredo Second Pass ja juustotarjotin

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Nugan Alfredo on australialaisen Nugan Estate- viinitalon perustajien Alfredon ja Annelise Nuganin kunniaksi perustettu viinivalikoima. Kyseisessä valikoimassa on useita viinejä, jotka ovat valmistettu kunniaosoituksena Annelisen ja Alfredon näkemyksille ja intohimolle. Viinin Shiraz rypäleet on poimittu Australian Riverinan alueelta. Viini on kypsynyt ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa 12 kuukautta.

Viinissä on tumma granaatinpunainen sävy. Tuoksussa voi aistia hillottua kirsikkaa, savuisuutta, tummaa suklaata ja makeaa mausteisuutta. Viini on keskitäyteläinen ja siinä on pehmeät tanniinit. Kohtalaisen pitkässä nielua lämmittävässä maussa savuisuutta, tummaa suklaata ja metsämarjoja. Tarjoa viini 18 asteisena. Juustojen lisäksi viini sopii hyvin myös grillatun lihan kanssa tarjottavaksi. 

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Juustotarjotin

  • Erilaisia juustoja (noin 3 – 6 ) oman maun mukaan. Sopiva määrä on noin 150g /henkilö.
  • Hedelmiä, esimerkiksi viinirypäleitä ja omenoita
  • Keksejä tai patonkia 
  • Oliiveja, pähkinöitä, manteleita

Juustot kannattaa ottaa jääkaapista huoneen lämpöön noin tunti ennen tarjoilua.