Australia,  Viinitasting

Australian Wine tasting

Viime viikolla minulla oli loistava tilaisuus päästä maistelemaan herkullisia australialaisia viinejä, kun Wine Australia ja Viinilehti järjestivät Australian Wine tasting- tapahtuman Helsingin vanhalla ylioppilastalolla. Australian Wine tasting Tilaisuus oli loppuunmyyty, mutta onneksi olin hankkinut lippuni ajoissa.

Nepenthe Prestige Cuvee on myös saatavilla Alkosta. Tämä Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleistä valmistettu kuohuviini tulee Australian Adelaide Hilssistä. Kuohuviini on kuiva ja siinä maistuu hapokas sitruuna ja päärynä.

Sisäänpääsy maksoi 16 euroa ja siihen sisältyi seitsemän maistelulippua sekä lasivuokra. Hinta oli mielestäni todella kohtuullinen.

Viinejä oli yli 300, jotka edustivat 36 viinialuetta. Lisäksi tilaisuudessa oli kolme pöytää, jotka keskittyivät kolmeen Australian tärkeään viinialueeseen: Margaret River, Orange sekä Riverina. Viinejä oli siis todella runsaasti ja täytyi todella tehdä valintoja sen suhteen, mitä halusi maistaa.

Bellvale Pinot Noir tulee Gripsholmista. Tässä Pinot Noirissa maistui kirsikka ja punaiset marjat. Kokonaisuuden kruunasi pehmeät tanniinit.

Australia on viinimaana todella mielenkiintoinen. Erityisesti Australia on tunnettu Shiraz -rypäleestä valmistetuista täyteläisistä punaviineistä. Muita rypäleitä ovat muun muassa Capernet Sauvignon, Merlot ja Pinot Noir. Valkoisista rypäleistä Riesling, Chardonnay, Sémillon ja Sauvignon Blanc. Maantieteellisesti Australian viinialueet jakautuvat useampaan alueeseen ja laadukkaimmat alueet sijaitsevat erityisesti eteläisessä Australiassa. Eri alueilta tulee hyvin erityylisiä viinejä.

D’arenberg viinitalon viinejä. Alkosta on saatavilla tällä hetkellä D’arenberg viinitalon The Hermit Crab valkoviini, joka on valmistettu Viognier ja Marsanne- rypäleistä.
D’arenberg The Dry Dam Riesling on puolikuiva ja hapokas.

Australian Wine tasting oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen tilaisuus. Viinejä ja viinitaloja oli todella runsas kattaus ja monta hyvää jäi maistamatta.