Kuohuviini

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut 2017

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut
Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut

Prosecco

Prosecco on mitä loistavin kuohuviini erityisesti kesään. Proseccon suosio Suomessa on viime aikoina ollut nosteessa. Kyseessä on italialainen kuohuviini, jota valmistetaan Veneton alueella Glera-rypäleistä. Prosecco valmistetaan tankkikäymismenetelmällä, jossa käyminen tapahtuu perinteisen pullon sijaan suurissa terästankeissa.

Glera – rypäle

Glera on rypäleenä hapokas, mutta neutraalin makuinen. Usein Proseccoja luonnehditaan kepeiksi ja niissä voi aistia persikkaa ja päärynää sekä kukkaisuutta. Alkoholia on suhteellisen vähän.

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut

Pizzolata Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut

Kyseessä on viinivalmistaja La Cantina Pizzolaten valmistama vegaaninen ja luomu prosecco. Kyseinen kuohuviini kuuluu viinitalon Collectin line- valikoimaan. Pizzolatan etiketissä on maininta DOCG, eli Denominazione di Orgine Controllata e Garanita. Tämä merkintä tarkoittaa, että viinillä on suojattu alkuperänimitys ja että sen rypäleet ovat tietyltä arvostetulta alueelta.

Pizzolatassa on kauniin vaalea väri. Tuoksussa voi aistia päärynää, persikkaa ja sitruunaa. Maku on kuiva ja kuplat pieniä sekä pehmeitä. Maistoin Pizzolataa kesäinen mansikkakakun kanssa. Prosecco raikasti kermaisen maun ja korosti mansikoiden makeutta.

Pizzolata Prosecco toimii hyvin myös kesäjuhlien buffetpöydässä. Tarjoa salaattien ja pienten suolaisten parina, sekä tietenkin mansikkakakun. Tätä Proseccoa voi tarjota läpi aterian.

Mansikkainen kermakakku

Kermakakku mansikoilla (alkuperäinen resepti Rosa viini ja ruokakerhon)

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • vuoan leivitykseen voita ja korppujauhoja
  • kostutukseen 1,5 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl mansikkasosetta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 5 liivatelehteä

Kuorrutus

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 l mansikoita

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja valmistele vuoka. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele ja korppujauhoita vuoka.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho sekä leivinjauhe ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahdeksi yhtä suureksi levyksi.

Mansikkatäyte

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Vaahdota kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, turkkilainen jogurtti, vaniljasokeri ja 2 dl mansikkasosetta. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna loppu 1 dl mansikkasosetta pienessä kattilassa ja lisää kuuman soseen joukkoon liivatelehdet. Sekoita huolella ja kaada ohuena nauhana kylmän täytteen joukkoon.

Kokoa kakku

Laita toinen kakkulevy irtopohjavuoan alimmaiseksi leivinpaperin päälle. Kostuta pohja maito-vaniljasokeriseoksella ja annostele pohjan päälle mansikkatäyte. Laita sen päälle toinen kakkulevy ja kostuta sekin maito-vaniljasokeriseoksella. Peitä kakku kelmulla ja siirrä se jääkaappiin odottamaan vähintään viideksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Poista kakku irtopohjavuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle. Vatkaa kuohukerman vaniljasokerin kanssa kovaksi vaahdoksi ja levitä se kakun päälle ja sivuille. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

Kakusta riittää 8-10 hengelle.

Mansikkainen kermakakku ja Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *