Ranska,  Syrah/Shiraz

Joulunajan viinit osa 3

Kaupallinen yhteistyö Rosa Viini ja Ruoka

Kolmantena viininä on myös jälkiruoan kanssa sopiva viini. Henri Maire Montfort Passemont Grande Reserve 2018 on mehevä punaviini Ranskasta. Montfort Passemont on valmistettu Syrah- ja Chardonnay- rypäleistä.

Viinin väri on kirkas rubiininpunainen. Tuoksussa tummia marjoja, kirsikkaa ja muhevuutta. Viini on täyteläinen, hapokas ja siinä on kohtalaiset tanniinit. Maussa voi aistia hillottua kirsikkaa ja suklaata.

Montfort Passemont- viinissä on alkoholia 14 % ja sokeria 13g litrassa. Viiniin on sekoitettu valmistuksen aikana osittain kuivattuja rypäleitä, jotka tuovat kevyttä makeutta. Tämä tekee viinistä loistavan kumppanin myös makeiden tarjottavien kanssa. Valmistin tämän viinin seuraksi kirsikkaista suklaakakkua, ja viinin kirsikkaisuus sopii loistavasti tämän jälkiruoan kanssa. Montfort Passemont sopii myös esimerkiksi lampaan, possun, kasvisruokien tai kovien juustojen seuraksi. Loistava valinta joulupöytään. Tarjoile Montfort Passemont 16-18 asteen lämpöisenä.

Suklaa-hapankirsikkakkku

Alkuperäinen resepti Rosa Viini ja Ruoka. Reseptiin pääset tästä. Rosan sivuilta löytyy myös muita hyviä joulureseptejä tämän linkin kautta.

Suklaakakku

  • 100 g margariinia tai voita
  • 100 g taloussuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Mascarponevaahto

  • 1 dl mascarponea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 dl hapankirsikoita (säilyke) – Käytin omia pakastettuja kirsikoita
  • Koristeluun esim. mustikoita ja suklaarouhetta

Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista 180 asteessa uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia.

Vaahdota keskenään mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja hunaja. Kaavi massa pursotinpussiin ja anna vetäytyä hetken.

Kokoa suklaakakku esimerkiksi hillopurkkeihin. Revi purkkeihin vuorotellen suklaakakkua, pursota mascarponevaahtoa ja lusikoi hapankirsikoita. Koristele annokset suklaarouheella ja mustikoilla.

Ohjeesta riittää 5-6 annokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *