Portugali

2u Duas Uvas Branco

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Portugali on ehdottomasti eräs suosikkini mitä tulee raikkaisiin, hapokkaisiin valkoviineihin. Toki Portugalista tulee myös monia hyviä puna- sekä roseeviinejä portviinejä unohtamatta.

2u Duas Uvas Branco

2u Duas Uvas Branco 2018

2u Duas Uvas Branco tulee Portugalin Lissabonista. Kyseessä on Arinto ja Fernão Pires rypäleistä valmistettu vegaaninen valkoviini. 2u Duas Uvas Branco tulee Quinta do Conden viinitilalta, joka sijaitsee Lissabonin pohjoispuolella. Quinta do Conde on voittanut useita palkintoja ja heidän viinit ovat saaneet kiitosta erityisesti hyvästä hinta-laatusuhteesta. 2u Duas Uvas Branco 2016 on hyvä esimerkki siitä.

Viinin väri on vaalea, kirkas ja sitruunainen. Tuoksussa on sitruunaa ja trooppisia hedelmiä. Viini on kuiva, ja maku toistaa tuoksun hedelmiä. Viini on lisäksi raikkaan hapokas, kepeä ja mineraalinen. Täydellinen valinta kesään, ja vaikka piknikille mukaan otettavaksi.

Ruokasuositus

Valmistin 2u Duas Uvas Branco – viinin pariksi lämmittävää kanakeittoa. Se osoittautui nappivalinnaksi niin viinin seuraan, kuin kylmään (+12) heinäkuun iltaan. Jos etsit täydellistä kanakeittoa, tämä voisi olla yksi ehdokas. Tätä täytyy tehdä ehdottomasti uudelleen.

Koskenlaskijan kanakeitto

Koskenlaskijan kanakeitto (alkuperäinen resepti Rosa viini ja ruokakerhon)

  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 mieto punainen chili
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl öljyä
  • 250g maustamatonta broilerinsuikaletta
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • 1 l kanalientä
  • 2dl basmatiriisiä
  • ripaus suolaa
  • 1 pkt Koskenlaskijan sulatejuustoa (käytin viherpippuri-koskenlaskijaa)
  • Persiljaa koristeeksi (laitoin pihalta löytyvää ruohosipulia)

Kuori ja kuutio sipuli ja porkkanat. Poista chilistä siemenet ja silppua. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhtele se hyvin, myös sisältä. Suikaloi purjo. Sekoita purjo, sipuli ja porkkanat.

Paista isossa kattilassa broilerin suikaleet pienessä määrässä öljyä. Lisää sipulit, porkkanat ja chili sekä tomaattipyree. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa ja lisää sitten 2 dl riisiä. Kypsennä noin 20 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa kanalientä, jos tuntuu, että nestettä on liian vähän. (Itse lisäsin noin 2 dl). Mausta suolalla.

Lisää lopuksi koskenlaskija pieninä paloina keiton joukkoon. Keitto on valmis, kun koskenlaskija on sulanut keiton joukkoon. Koristele persiljalla, tai esim. ruohosipulilla.

2u Duas Uvas Branco sopii myös kalan, salaattien ja pastan seuraksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *