Italia,  Riesling,  Saksa,  Sangiovese

Viiniä muovipullosta Il Barone Rosso 2018 ja Riesberg Premiun Riesling 2018

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Muovipullo viinin pakkausmateriaalina

Sain Rosa viini ja ruokakerholta maisteltavaksi kaksi viiniä, joiden pakkaus oli muovipullo. Ensimmäiset viinien muovipullot ilmestyivät Alkon hyllylle noin kymmenen vuotta sitten. Edelleen lasipullo viinin pakkausmateriaalina on yleisin, mutta muovipullojen määrä on lisääntynyt. Muovipullon hiilijalanjälki on pienempi kuin tavallisen lasipullon. Se on siksi ilmastoystävällinen vaihtoehto viinin pakkausmateriaaliksi.

Verrattuna tavalliseen lasipulloon, muovisen viinipullon koko on usein 1 litra (tavallinen lasinen viinipullo on 0,75l). Muovipullo on kevyt ja siten helppo ottaa mukaan vaikka picnickoriin. Muovipullo soveltuu parhaiten sellaisten viinien pakkausmateriaaliksi, jotka nautitaan nuorena. Se läpäisee happea, joten se ei sovi pitkään säilytettäviin viineihin. Muovipullo on täysin kierrätettävä.

Il Barone Rosso 2018

Ensimmäinen näistä muovipulloon pakatuista viineistä maisteltavaksi päätyi Il Barone Rosso. Tämä Sangiovese– rypäleestä valmistettu punaviini tulee Italiasta.

Viinin väri on keskisyvä, rubiini. Tuoksu on muhevan multainen. Siinä voi myös aistia pientä savuisuutta. Il Barone Rossso on täyteläinen ja siinä on kohtalaiset hapot ja tanniinit. Viinissä maistuvat marjat, kuten karpalo ja mustikka tasapainottavat hapokkuutta ja tanniinisuutta.

Il Barone Rosso- viinissä on sokeria 5 grammaa litrassa ja alkoholia on 12 prosenttia.

Valmistin Il Barone Rosson seuraksi kanttarellipastaa. Sienissä maistuva umami on yleensä pidetty haasteellisena kumppanina viinille. Umami ilman suolaa usein lisää viinin hapokkuutta ja tanniinien karvautta. Kanttarellipastan suolaisuus ja kermaisuus yhdistettynä Il Barone Rosson hapokkuuteen ja tanniinisuuteen loivat kuitenkin miellyttävän yhdistelmän.

Tämän herkullisen kanttarellipastan alkuperäisen resepti on Rosa viini ja ruokakerhon.

Kanttarellipasta

  • 1 paketti tuorepastaa
  • 0,5 l kanttarelleja
  • 1 kpl sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl oregaanoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista kanttarellipastakastike.

Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi-öljy seos pannulla ja lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Pilko puhdistetut kanttarellit pienemmiksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista kanttarelleja kunnes neste on haihtunut niistä. Kaada pannulle valkoviini ja kiehauta muutama minuutti. Sekoita joukkoon kuohukerma. Mausta ripauksella oreganoa ja suolaa. Anna pastakastikkeen porista muutama minuutti. Lisää joukkoon sitruunanmehua. Sekoita kanttarellikastike keitetyn pastan joukkoon.

Riesberg Premiun Riesling 2018

Toinen muovipulloon pakatuista viineistä on Riesberg Premiun Riesling 2018.

Tämä Riesling tulee Saksasta. Väri on vaalea, kirkas ja sitruunainen. Tuoksussa sitruunaa ja vihreää omenaa. Viini on kuiva ja siinä on todella kiva hapokkuus, niin kuin yleensä Riesling- viineissä. Maku toistaa tuoksun hedelmäisyyttä ja lisänä viinistä voi aistia kevyttä mineraalisuutta. Raikas ja tasapainoinen kokonaisuus.

Riesberg Premiun Rieslingin seuraksi valmisti uuniperunoita savulohitäytteellä. Rasvaisen kalan kanssa tarjottavasta viinistä on hyvä löytyä hapokkuutta ja sitrusmaisuutta. Nämä yhdessä tasapainottavat kalan rasvaisuutta. Resepti Rosa viini ja ruokakerhon.

Uuniperunat savulohitäytteellä

  • 2 isoa uuniperunaa / aikuinen

Savulohitäyte:

  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 dl suolakurkkukuutioita
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl ruohosipulia silputtuna
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl ranskankermaa

Pistele perunoihin muutama reikä haarukalla, jotta ne eivät rikkoudu uunissa. Kypsennä perunoita 175 asteisessa uunissa 1-1 1/2 tuntia, riippuen perunoiden koosta. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoile lisäksi salaattia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *