Chianti,  Italia,  Sangiovese,  Viinitasting

Etäviinitasting – Ruffino viinitalon webinaari

Osallistuin joku aika sitten ensimmäistä kertaa etänä järjestettävään viinitastingiin. Korona on perunut monet tastingit ja tilalle on tullut etänä järjestettävät tastingit. Etäviinitastingit toimivat yleensä periaatteella, että järjestäjä antaa listan maisteltavista viineistä jotka jokainen voi käydä ostamassa Alkosta. Kutsun mukana seuraa yleensä linkki, jonka kautta pääsee osallistumaan. Sain Viinimaalta kutsun Chianti- aiheiseen webinaariin ja mielenkiinnolla päätin osallistua.

Webinaari järjestettiin siis Viinimaan kautta ja itse tilaisuuden veti Ruffino-viinitalon edustaja Bebbe d’Andrea suoraan Italian Toscanasta. Kutsun mukana oli lista viineistä, jotka pystyi halutessaan käydä ostamassa Alkosta. Viinejä oli kaksi ja päätin ostaa molemmat. Molemmat viinit olivat hyvin saatavilla Alkossa, mikä on mielestäni hyvä juttu. Toki ne olisi varmasti myös pystynyt tilaamaan Alkon verkkokaupasta.

Yleensä tavalliset tastingit kestävät noin kaksi tuntia ja aikaa on varattu myös kysymyksille ja yleiselle keskustelulle. Ruffino- webinaari kesti puoli tuntia, joka oli mielestäni liian lyhyt aika. Osallistujia oli etätastingissä runsaasti ja kysymyksien esittämiselle ei oikein jäänyt aikaa. Tastingin aikana käytössä oli chatti, jonka kautta pystyi kommunikoimaan.

Maisteltavat viinit olivat Ruffino Chianti Organic ja Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico. Ruffino Chianti Organic on keskitäyteläinen ja siinä on kohtalaiset tanniinit. Viinissä maistuu tummat marjat sekä kevyt yrttisyys. Viini on valmistettu Sangiovese rypäleestä. Klassinen pizza- ja pastaviini. Sopii keveytensä ja raikkautensa ansiosta loistavasti kesäviiniksi. Ruffino Riserva Ducale 2014 on myös keskitäyteläinen ja siinä on kohtalaiset tanniinit. Viinissä voi aistia sekä tuoksussa, että maussa kehittyneisyyttä. Myös tässä maistuu punaiset marjat ja aavistus pippurisuutta. Takuuvarma liharuokien viini. Ruffino Ducale on valmistettu Sangiovese, Cabernet Sauvignon ja Merlot- rypäleistä.

Etäviinitastingit ovat hauskaa ajanvietettä, mutta eivät mielestäni kuitenkaan korvaa aitoa läsnäoloa ja kohtaamista. Viinien ääressä yleensä syntyy mielenkiintoisia keskusteluja viinintekijöiden ja viinitalojen edustajien kanssa. Nämä keskustelut ovat tastingin parasta antia yhdessä herkullisten viinien kanssa. Toivottavasti pystymme pian taas kohtaamaan kasvotusten. Ruffinon viinit ovat varmasti monelle tuttuja. Pääset tutustumaan heidän filosofiaansa ja viineihin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *