Espanja,  Syrah/Shiraz

Piqueras Gold Label 2016

Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka

Piqueras Gold Label 2016 tulee Espanjan Almansasta. Almansa sijaitsee itäisessä Espanjassa, Albaceten maakunnassa. Almansa on tunnettu erityisesti punaviineistä.

Piqueras Gold Label 2016

Piqueras Gold Label on valmistettu Syrah– rypäleestä. Syrah- rypäle on pieni ja paksukuorinen. Syrahista valmistetut viinit ovat tumman sävyisiä ja täyteläisiä. Viineissä voi aistia tummia marjoja sekä suklaata.

Piqueras Gold Label 2016 on rakenteeltaan täyteläinen. Kun viiniä kallistaa lasissa, jää lasin reunoille ”kyyneleet”. Tämä kertoo yleensä viinin korkeasta alkoholipitoisuudesta. Tässä viinissä alkoholia on 14,5%.

Viinin väri on keskisyvä, rubiininpunainen. Tuoksu on puhdas. Siinä voi aistia hillottua kirsikkaa ja makeaa mausteisuutta. Maku on hapokas ja tanniineja on kohtalaisesti. Lisäksi esiin nousee pieni yrttisyys ja lyijykynää.

Piqueras Gold Label 2016 sopii mainiosti esimerkiksi lihapadan, grillattujen ruokien tai voimakkaiden juustojen pariksi. Itse kokeilin viiniä Kreikkalaisen Stifado- lihapadan seurana. Resepti Roosa viini ja ruoka.

Piqueras Gold Laber 2016 ja Kreikkalainen Stifado-lihapata.

Kreikkalainen Stifado-pata

  • 400 g naudan ohutta sisäpaistia
  • 2 rkl öljyä
  • 4 kpl salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl neilikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 tl tummaa sokeria
  • 1 rosmariinin oksa

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Ruskista padassa öljy ja lisää sinne suikaloitu sisäpaisti. Sulje lihan pinnat nopeasti ja lisää molemmat sipulit karkeasti leikattuina. Lisää kaikki mausteet, paitsi rosmariini ja kuullota muutama minuutti samalla sekoittaen.

Lisää seuraavaksi punaviini ja punaviinietikka. Kun alkoholi on haihtunut, eikä seos enää poreile, pienennä lämpöä ja lisää joukkoon tomaattimurska, sokeri ja rosmariinin oksa. Laita pataan kansi päälle ja hauduta uunissa noin puoli tuntia. Anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile lihapata riisin tai kreikkalaistyylisten lämpimien kasvisten kanssa.

Tarjoile Piqueras Gold Label 2016 hieman viilennettynä 16 – 18 asteisena. Pidä viiniä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Piqueras Gold Label on luomuviini ja erinomainen valinta viileneviin syysiltoihin.